torsdag, september 25, 2008

Skratt som smittar av sej och helvete till fotbollsmatcher

Idag när jag var påväg hem från min lunch + minishopping runda i Solna Centrum gick jag förbi två män som stod och pratade vid en bil. helt plötsligt började den en av dom att skratta och hans skratt var så roligt, jag var tvungen att bita mej i läppen och gå snabbare för att själv inte börja asflabba! Det är så roligt med folk som har medryckande skratt, tänk själv, du är på en bio eller en föreställning på en teater. Du tycker inte själv att föreställningen är någe vidare bra eller rolig, men så fort det är en människa som har medryckande och ovanligt skratt så kan du finna dej själv sitta och tokskratta oxå,mer för att den personen kanske skrattar roligt men du kanske också skrattar med den personen för att den personen måste ju ha en fantastisk humor som man faktiskt blir lite intresserad av. Det sägs att ett skratt förlänger livet, och ja, du får ju åtminstone ett roligt liv med mycket värme och skratt antagligen och förmodligen tillsammas med med andra, för ett skratt smittar av sej på personer runt omkring dej!

Igår kväll var det dax igen för derbymatch här på råsunda, ja för vi bor precis vid stadion. Nu tänkte jag ägna lite tid åt de IDIOTER som går på dessa matcher. Seriöst, vad är det för rikspuckon?? vi som bor här tror att det är rena rama inbördeskriget utanför. Och dessa rikspuckon är inte bara ynglingar i ungdomsåldern utan det är även män över 30 år.
Igår kväll stod vi ute på balkongen och inspekterade detta spektakel.
Ett gäng ska passera våran parkering, de välter en motorcykel (JA Vi välter en motorcykel som bara står här, den äger säkert ingen och han har nog inte betalat så mycket för den, OCH eftersom jag har all makt i världen och ska visa mej cool inför mitt gäng så har jag rätt att göra detta) Det kommer ett gäng till efter att det första gänget har avlägsnat sej. De här gubbarna ser ut att vara i 30 års åldern.. ja kanske några år yngre. Men det är som om att de leker en lek, de smyger vid bilarna, hukar sej liksom för att inte bli "upptäckta" av de andra. Lite som den leken man lekte när man var liten, vad kallade man den? röda vita rosen? skillnaden är att detta är ingen lek längre, inte när man är runt 30 år. Rikspuckorna springer inte fram och säger till de andra rikspuckorna att "haha vi hittade er, nu är det er tur att leta efter oss" utan nu är det sparkar och knytnävar som gäller när man "hittar" varandra.
Vad hände på vägen? fick de inte leka av sej tillräckligt under rasterna på lågstadiet?
Och vi svenskar ska ju alltid fråga oss, ställer inte samhället upp tillräckligt för dessa stackare? JO, det handlar om vett, det kan du fan inte skylla på någon annan att du inte har, ALLA vet att det inte är rätt eller mänskligt att sparka eller slå ner en annan människa. Det ska väl fan inte samhället behöva tala om. En del säger att de får en kick, ett rus av att misshandla, slåss och sparka på någon. Då kan jag tala om för er att jag kan rabbla 120 andra saker som är vettigare än det ni håller på med som oxå kan ge er världens kickar och ett gott rus.
När började någon att förknippa fotboll med bråk? När det är match är det alltså flera hundra människor som beter sej som svin, testosteronet flödar och det är "krig" mellan två lag. Och utanför arenan och efter matchen tar inte fotbollsklubbarna längre ansvar. Nu är det upp till allmänheten att ta reda på skiten. Det skulle vara intressant och se hur mycket de här kostar varje gång det är match, alla polisstyrkor som är på plats? Och ja det är vi skattebetalare som betalar!
I natt var det en som fördes till sjukhus för svåra skallskador och 70 st omhändertogs.
Undra vad utgången blir nästa gång... någon dör?
Har ni inget bättre för er? ta ut er ilska någon annanstans, det finns proffisionell hjälp att få!
Tack för ordet!

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Så bra skrivet Emma!!!!!!!!!
Man kan bara bli helt brydd och jag håller med fullständigt -- men skärp till er, väx upp!
Och det här är förebilder för våra barn och ungdomar...*suck*