torsdag, juli 30, 2009

till alla turister i Stockholm.

verkligen jätte roligt att alla vill besöka sthlm så här års. Ni är varmt välkomna men om jag får uppmärksamma er som vanligtvis inte bor här på att vissa "regler" (oskrivna) som bör följas annars får du en lätt eller i värsta fall större suck av oss som faktiskt bor här året om!

1. snälla alla har inte semester! stå på HÖGER sida i rulltrappan. För att minnas lite lättare: handen du vanligtvis hälsar med kan vila på rulltrappsräcket så vet du att du står rätt!

2. Efter din rulltrappsfärd stanna då inte precis där rulltrappan slutar, gå gärna några meter åt sidan och vänta på ev sällskap bakom dej, stå inte och bestäm vilken väg ni skall gå precis där rulltrappan slutar.. fler folk kommer bakom och vill oftast passera. Detta gäller ju generellt i alla städer.

3. Är det lunchtid i sthlm och du är hungrig? bestäm då gärna innan vad du vill äta, det är ofta långa köer ändå så du borde hunnit bestämma dej innan det är din tur att beställa!

4. Drottninggatan är en mycket trafikerad shoppinggata, gå INTE 10 personer bredvid varandra!

5. Tunnelbanan...hinner du inte med? VÄNTA på nästa tåg! Håll INTE fast dörrarna! (om det inte är krisläge)

ja om jag kommer på något mer ger jag fler tips då..men med dessa kommer du ganska långt!

Lycka till!

2 kommentarer:

Jake sa...

Är detta fortsättningen på Gnällveckan tro ;) Punkt 5 känns dock som en väldigt vedertagen Stockholmsfason...

Listan borde även gälla för pensionärer(permanent boende i Sthlm). Det är ju helt underbart trevligt att de alltid gör bankbesök vid lunchtid osv... Grrr...

Britt-Marie sa...

Emma -- nu är du lite orättvis tycker jag!
Vi som inte bor i Stockholm tycker om att besöka stan en stund, men vi vill inte riktigt "vara i vägen" för stadsborna såklart...

En hel del av sakerna stämmer säkert, men ,åste säga att det är nog inte bara turister och vi andra som i vanliga fall besöker Huvudstan i andra ärenden, som gör sådär galna saker....
Har åkt rulltrappa många gånger där äkta 08-or både står på fel sida rulltrappan, stannar nedanför rulltrappan och surrar, går 10 i bredd m.m.

Och jag måste faktiskt säga att tipset kring lunchen inte är så enkelt -- hur ska man i förväg, oavsett stad kunna veta var det funkar att äta, var sakerna ligger, hur mycket folk som är där innan m.m??

Måste nog säga till alla er som bor i stora städer att om alla slutade stressa (alla springer i Stockholm, även om man inte har bråttom), om man kunde ge ett leende till varann och kanske också en hjälpande hand eller en vägvisning, så skulle allt gå mycket smidigare!

Ta ett djupt andetag vännen, du har också varit ny i Stockholm ju...Man lär sig genom att träna! Och det är på turisterna som Stockholm blomstrar och lever och rullar vidare!